...... Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk halkına Türk milleti denir . Mustafa Kemâl ATATÜRK......

24 Eylül 2012 Pazartesi

ÖZELLEŞTİRMEDE YENİ STRATEJİLER

ÖZELLEŞTİRMEDE YENİ STRATEJİ: BÖL VE SAT… 
 Türkiye'nin üçüncü büyük şehri ve iş merkezi olan İzmir’de kurulu bulunan TCDD İzmir (Alsancak) Limanı, geniş bir tarımsal ve endüstriyel alana hakimdir ve ülkenin dış ticaretinde hayati bir rol oynamaktadır. Ülkemizdeki diğer limanlar gibi, İzmir Limanı da özelleştirme kervanında yer almıştır. 30.12.2004 tarih ve 2004/128 sayılı ÖYK Kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınan Liman 2007'de ihaleye çıkarılmış, ancak Sendikamızca açılan dava neticesinde bu ihale hakkında Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma ve iptal kararı verilmiştir. ÖİB’nin karara itiraz etmesi sonucu üst mahkemece Danıştay’ın verdiği ihalenin iptali kararı kaldırılarak ihale sürecinin önü yeniden açılmıştır. Ancak 29 ay süren dava sürecinde, yabancı ortağın ayrılması nedeniyle ihaleyi kazanan konsorsiyum limanı satın almaktan vazgeçmiş, ihalede ikinci olan Çelebi Holding’in de ihaleden çekildiğini açıklamasıyla ihale ÖİB tarafından iptal edilmiştir....

ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK